Sérült, veszélyes medvétől tartanak Bögözben

Krónika 2017. szeptember 18., 15:46

Medvét gázoltak el hétfőre virradóra a Hargita megyei Bögözben. A sérült nagyragadozó miatt a hatóságok fokozott óvatosságra figyelmeztetik a lakosságot.

Fotó: Pál Árpád

A település polgármesteri hivatala hétfőn arról tájékoztatta a Krónikát, hogy a nagy termetű anyamedvét vasárnap éjszaka egy óra körül ütötték el az Erdő Panzió közelében. Az árokban fekvő állatról a sürgősségi hívószámon értesítették az illetékes szerveket és a bögözi rendőrség is a helyszínre vonult.

A rendőrök addig tartózkodtak a helyszínen, ameddig a nagyragadozó reggel hét órakor magához tért, majd a Küküllő irányába távozott.

A bögözi polgármesteri hivatal és a rendőrség felhívja a lakosok figyelmét, hogy ne sétáljanak a Küküllő környékén, továbbá egyaránt óvatosságra intik a horgászokat és azokat, akiknek a kertje a közelben van. „A nagyvad ingerlékenyebb és sebesülten veszélyesebb lehet. Az esetről az illetékes vadászokat is értesítették, hétfőn délután a vadászok a falu szélén, a Nagy-Küküllő bögözi szakasza mentén felkutatják az állatot” – szerepel a bögözi polgármesteri hivatal közleményében.

Egyébként a Székelyudvarhely közelében fekvő településre idén többször is betört a nagyvad, jelentős károkat okozva a háztáji gazdaságokban. Júniusban például egy éjszaka alatt harminc aprójószágot pusztított el, és kerítéseket rongált meg a ragadozó. Szilágyi Ferenc alpolgármester annak idején a Székelyhon portálnak úgy nyilatkozott, tarthatatlan a helyzet, egyre nagyobb félelem uralkodik a faluban, a lakosok folyamatosan ébren vannak, lármáznak és tüzeket gyújtanak a medve jelenléte miatt.