Akvapark épülhet Temesváron, jelentős profitot termelt a váradi létesítmény

Kőrössy Andrea 2017. szeptember 12., 16:11

A térség „legnagyobb és legszebb” akvaparkjának építését tervezik Temesváron – jelentette be Nicolae Robu polgármester. A nagyváradi létesítmény tavaly szeptember tizedikei megnyitása óta 660 ezer eurós profitot termelt.

Fotó: nymphaea aquapark

A beruházást az önkormányzat által felvett hitelből finanszíroznák, az élménypark pedig 2020-ra készülne el. A helyi sajtó beszámolója szerint Robu szeretné, ha Temesvár is rendelkezne olyan szabadidős létesítménnyel, mint Nagyvárad, ahol tavaly szeptemberben nyílt meg az akvapark.

Az elöljáró egyelőre nem tudja, hol épülne fel az élményfürdő, de azt leszögezte, hogy a beruházást saját – hitelben felvett – pénzből valósítják meg,

mert a projektre nem tudnak európai uniós alapokat lehívni.

„A kollégáimmal hamarosan terepszemlét tartunk, hogy lássuk, melyik lenne a legideálisabb helyszín” – magyarázta Robu. Temesvár polgármestere szerint eddig azért nem került sor egy akvapark felépítésére, mert a várost előbb infra strukturális szempontból kellett korszerűsíteni.

Elmondása szerint ugyanis 50 év alatt egyetlen hidat sem építettek, de közben ezerszeresére nőtt a járművek száma.

A temesvári élménypark mindenesetre sokkal nagyobb és szebb lesz, mint a szegedi”

– fogalmazott Robu, aki szerint a beruházás 10-15 millió euróba kerülhet, a létesítményt pedig 10 hektárosra tervezik.

Úgy tűnik egyébként, hogy az élményfürdő-építés kifizetődő, a nagyváradi akvapark ugyanis egy évvel ezelőtti, tavaly szeptember tizedikei megnyitása óta 660 ezer eurós profitot termelt – közölte a Bihon.ro hírportál a strand működtetőire hivatkozva.

A látogatók száma meghaladta a 300 ezret, Bihar megye után pedig a legtöbben Kolozs, Arad, Temes, Szatmár és Máramaros megyéből érkeztek.

A létesítményben ugyanakkor 128 ezer euró értékben végeztek befektetéseket, többek között kisbuszt vásároltak, valamint a vizet és a gyepet tisztán tartó berendezéseket. Az akvaparkban továbbá 129 munkahely létesült, amelyből egyelőre 93-at foglaltak el. Jegyet egyébként nemcsak a helyszínen, hanem a létesítmény honlapján (www.aquapark-nymphaea.ro) is lehet vásárolni.