Emlékkoncert Snétberger Ferenccel a balesetben elhunyt kolozsvári zenész tiszteletére

Bede Laura 2017. szeptember 11., 12:40

Snétberger Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas szintó származású magyar gitárművész ad koncertet a kolozsvári Szépművészeti Múzeum udvarán szeptember 13-án.

Snétberger Ferenc Fotó: Snétberger Ferenc Facebook-oldala

A zenész improvizációs művészetének és műfajokat ötvöző játékának köszönhetően vált ismertté. Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco épp úgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Számos szólóalbuma jelent meg, és több lemezen működik közre partnerként. Végigkoncertezte Európát, fellépett Japánban, Koreában, Indiában és az Amerikai Egyesült Államokban.

Snétberger Ferenc az idén elhunyt fiatal művész, Szántó Loránd tiszteletére szervezett emlékkoncert különleges meghívottja.

A kolozsvári FUNKorporation zenekar 28 éves basszusgitárosát június 20-án halálra gázolta egy teherszállító mikrobusz Feketetón. A több stílusban is játszó bandát közösségi oldaluk szerint 2012-ben alapította többek között Szántó Loránd, aki Horváth Hanna, Székely Erika, Halmen Jozsó, Sándor Lackó, Túrós Tommy és Bajusz Gábor társaságában zenélt az együttesben.

A szervezők az emlékkoncertből befolyó összeget a Szántó Loránd szülei és barátai által létrehozott, fiatal zenészeket támogató alapítvány számára ajánlják fel.

Az eseményre 30 lejért lehet jegyet váltani, míg a különleges támogatói jegy ára 50 lejbe kerül.