A BL-címvédő Szolnokkal azonos csoportba sorsolták a Steauát

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 30., 18:05

A címvédő Szolnokkal azonos csoportba sorsolták a kibővített mezőny miatt szabadkártyával főtáblás román bajnok Steauát a férfi vízilabda-Bajnokok Ligája 2017–2018-as szezonjának október végén kezdődő csoportkörében.

Fotó: MTI

Kettejük mellett még az olasz Pro Recco, a német Spandau, a holland AZC Alphen, a francia Nizza és két, a selejtezőkből érkező együttes szerepel majd a B jelű nyolcasban, míg a másik ágon az orosz Moszkvai Dinamo, a horvát Jug Dubrovnik, a spanyol Barceloneta, a német Waspo Hannover, a szerb Belgrádi Partizan, a görög Olimpiakosz Pireusz, valamint két „selejzezős” alakulat harcol majd a nyolcas döntőért.

A júniusi Final Eightbe a két csoport legjobb négy-négy együttese kvalifikál, de mivel annak a házigazda Pro Recco alanyi jogon részvevője, a B jelű nyolcasból a legjobb három együttes léphet majd tovább. A selejtezők szeptember 15-17-ei első körében a Budapesti OSC érdekelt a boszniai A csoportban a Terrassa, a Sintez Kazany, a Banja Luka és a Porrtuense társaságában, míg a Nagyváradi VSK az Egerhez hasonlóan a második selejtezőszakaszban kezdi meg szereplését az európai kupasorozatban.