Diószegi: legkésőbb novemberben hazaköltözik Szentgyörgyre a Sepsi OSK

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 30., 13:18

Már ősszel hazaköltözhet Brassóból a Liga 1-ben most újabb történelmi megvalósítást ünneplő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata.

Fotó: Sánta Imre

Diószegi László, a labdarúgó-élvonalban szereplő Sepsi OSK tulajdonosa a Krónika kérdésére közölte, reményei szerint már ősszel hazaköltözhetnek, mert már csak a fedett lelátók hiányoznak ahhoz, hogy élvonalbeli mérkőzések rendezésére is alkalmassá váljon a sepsiszentgyörgyi futballstadion. Az elmúlt fordulóban a története első idegenbeli Liga 1-es győzelmét „kipipáló” háromszéki újoncnak a hétfő esti iași-i sikerét (2-0) megelőzően házigazdaként már sikerült hat pontot gyűjtenie, de azokat, mint ismeretes, Brassóban ünnepelte, ott, ahol egyelőre a hazai pályás találkozóit rendezi.

Diószegi László arról tájékoztatott, hogy már csak a szentgyörgyi stadion lelátóinak befedése szükséges ahhoz, hogy valóban hazai pályán fogadják Liga 1-es ellenfeleiket. „Már megrendeltük, innentől kezdve a hazaköltözésünk attól függ, hogy mikor érkezik meg.

Mi már október elsején szeretnénk itthon játszani, de novemberre már biztosan költözhetünk”

– közölte a sporttörténelmet író klub tulajdonosa.

Érdeklődésünkre hangsúlyozta: nagyon jó érzésekkel tölti el, hogy a Liga 1-ben szerepelnek, különösen úgy, hogy terveikhez mérten tisztes helytállással kezdték a szezont.

Nem azért jutottunk fel, hogy mások bokszzsákja legyünk. Szeretnénk bennmaradni”

– szögezte le Diószegi. Az ugyanakkor még őt is kellemes meglepetésként érte, hogy a Iași-ból rabolt pontokkal a korábban remélt hét helyett kilenc ponttal állnak az összetettben.

Valentin Suciu edző szerint a moldvaiak elleni találkozón mutatott elszántságukkal és fegyelmezett védelmükkel még többet is elérhettek volna. Panaszra azonban így sem lehet okuk, hiszen a tabellán beérték a Iași-t, és a kilencedik helyen állva még a bajnoki címvédő Viitorult is maguk mögött tartják. A válogatott világbajnoki selejtezőmérkőzései miatt beiktatott bajnoki szünet után, szeptember 10-én az egy pont hátránnyal a 11. helyen álló Voluntari lesz a háromszékiek vendége.

Újabb stadion épülhet Romániában

Mialatt a Sepsi OSK élvonalbeli futballklub önerőből kénytelen felújítani a sportminisztérium birtokában lévő sepsiszentgyörgyi stadiont, addig az országos befektetési vállalat (CNI) a héten jóváhagyta egy Târgoviștére tervezett, 29,3 millió euróból megvalósítandó új aréna felépítését. A 15 ezer férőhelyes, atlétikai pályával ellátott és rögbimeccsekre is alkalmas létesítmény megvalósíthatósági tanulmányát a pénzügyminisztériummal történő egyeztetések után rendelhetik meg, az amúgy csak a másodosztályban érdekelt Dâmboviţa megyei város számára.

Romániában jelenleg a CNI-támogatással felépített craiovai és Târgu Jiu-i arénák várnak átadásra, miközben az aradi Neuman Ferenc-stadion újjáépítésének lezárását 2018-ra tervezik. A 2020-as Európa-bajnokságra négy bukaresti arénát kell felújítani. Az elmúlt években a fővárosi Naţional Arenát leszámítva csak Kolozsvár és Ploiești „kapott” modern arénát CNI-hozzájárulással.