BL: Real–Dortmund–Tottenham és Chelsea–Atlético–Róma meccsek a csoportkörben

Krónika 2017. augusztus 24., 23:14

Csütörtökön este Monacóban kisorsolták a 2017/2018-as Bajnokok Ligája-szezon csoportkörének beosztását. Az eseményen több díjat is kiosztottak.

Fotó: UEFA

A főtábla küzdelmei több izgalmas párharcot tartogatnak. Halálcsoportnak a H jelű négyes nevezhető, hiszen összekerült egymással három élbajnokság csapata:

a címvédő spanyol Real Madrid, a német Borussia Dortmund és az angol Tottenham, a négyest a ciprusi APOEL egészíti ki. 

Szintén neves trió jött össze a C jelű kvartettben, ahol a sorozat egyik újonca, a Qarabag – amely az első azeri BL-főtáblás csapat – az angol Chelsea, a spanyol Atlético Madrid és az olasz AS Róma együttesével néz farkasszemet. A Bayern München a PSG-vel, míg a Barcelona a Juventusszal is megmérkőzik már a csoportkörben.

A sorozat másik újonca, a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Lipcse viszonylag könnyű csoportban, az AS Monaco, a Porto és Besiktas ellen mutatkozik be. 

A csoportkör első fordulóját szeptember 12–13-án rendezik, a döntőnek 2018. május 26-án a kijevi Olimpiai Stadion ad otthont.

A csütörtök esti monacói eseményen Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség szlovén elnöke adta át az este első díját: az UEFA életműdíját a 2017 nyarán visszavonult Francesco Totti, az AS Róma ikonja kapta – számolt be az M4sport.hu.

Ezt követően a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának nagykövete, Andrij Sevcsenko lépett a színpadra, aki Totti mellett a csoportkör sorsolásában közreműködött. Az egyes kalapok elosztása között díjazták a 2016/2017-es BL-szezon legjobb játékosait, posztonként.

A legjobb kapus a Juventusszal BL-döntőbe jutó Gianluigi Buffon lett, a legjobb hátvédnek a címvédő Real Madrid csapatkapitányát, Sergio Ramost választották. Középpályás poszton csak Real-játékost díjazhattak, végül Luka Modric megelőzte két csapattársát, Toni Kroost és Casemirót. A legjobb támadó esetében érvényesült a papírforma: Cristiano Ronaldót szólították a színpadra.

Az év női játékosának a Barcelona hollandját, Lieke Martenst választották, míg a férfiaknál Cristiano Ronaldo lett a legjobb.

„Ugyanazok a célok minden évben, ugyanaz a kihívás – mondta a Nemzetsport.hu által idézett CR. – A portugál válogatottal és a Real Madriddal minden lehetséges. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és megtisztelő, hogy újra átvehettem ezt a díjat. Köszönöm a csapattársaimnak, nekik is gratulálok.”

A BL-csoportok beosztása:

A csoport: Benfica, Manchester United, Basel, CSZKA Moszkva
B csoport: Bayern München, PSG, Anderlecht, Celtic
C csoport: Chelsea, Atlético Madrid, AS Roma, Qarabag
D csoport: Juventus, Barcelona, Olimpiakosz, Sporting
E csoport: Szpartak Moszkva, Sevilla, Liverpool, Maribor
F csoport: Sahtar Doneck, Manchester City, Napoli, Feyenoord
G csoport: AS Monaco, Porto, Besiktas, RB Lipcse
H csoport: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL

{K1}