Ismét „lenullázta” ellenfelét a Kolozsvári CFR

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 21., 17:09

Omrani (5. perc) és Urko Vera (37. p.) góljaival a Kolozsvári CFR 2-0-ra legyőzte hétfő este a vendég Voluntari-t, és így hét forduló után is az élen maradt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság összetettjében.

Fotó: A Kolozsvári CFR Facebook-oldala

A fellegváriak sorozatban hatodik találkozójukat nyerték meg úgy, hogy még gólt sem kaptak. Ismét a 35 éves, tordai Cosmin Vâtcă állt a kapuban, aki Dan Petrescu edző szerint „nehéz pillanatban mentette meg őket”.

„Ha akkor egyenlítenek, biztosan másképp alakul a meccs, de így ismét elkezdtük uralni a játékot, letörtük a lendületüket a második félidőben, és szerintem akár még több találatunk is lehetett volna.

De így is jó, egészen rendkívüli győzelem, pedig nagyon féltem ettől a meccstől"

– nyilatkozta a fellegváriak edzője. A Román Kupa-címvédő és Szuperkupa-győztes Voluntari-t edző Claudiu Niculescu ezzel szemben bosszús volt, amiért tanítványai épp olyan hibákat követtek el, amelyek elkerülésére felhívta előtte a figyelmüket. „A hozzáállásuk is zavart, mert semmi agresszivitást nem mutattak” – fűzte hozzá az összetettben 8 ponttal maradt Ilfov megyei alakulat szakvezetője.

Vereségük ellenére továbbra is megelőzik a címvédő Viitorult, amely ezúttal a Craiova elleni 2-0-s vereséggel „toldotta meg” kudarcos szezonrajtját. Játékosai ugyanakkor még így kelendőek, hiszen az FCSB immár a harmadik futballistát vette meg Gheorghe Hagi csapatától.

A 19 éves Florin Comanért kétmillió eurót fizetett és további félmilliót ad, ha szerda este kvalifikálnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Ezen felül a Viitorult illeti meg a csatár következő átigazolási összegének húsz százaléka, miközben a 100 millió eurós kivásárlási ára most minden eddigi Liga 1-es rekordot megdöntött. Az élvonalbeli bajnokság hetedik fordulója lapzártánk után fejeződött be.  Krónika

Békásra utazik az FK Csíkszereda

A Neamț megyei Cimentul Bicaz (Békás) csapatának a vendége lesz kedden 17.30-tól a Liga 3-ban szereplő FK Csíkszereda a labdarúgó-Román Kupa második körében. A Székelyudvarhely, mint ismeretes, már az első körben elbúcsúzott a sorozattól, de a Hargita megyei Székelykeresztúri Unirea még harcban van, és most a Szászrégen együttesét látja vendégül. Többek között Bihardiószeg–Szászsebes, Gyulafehérvár–Dés és Zernest–Rozsnyó összecsapások is lesznek ma, ugyanakkor a Kolozsvári Universitatea és a Kolozsvári Sănătatea játék nélkül lép tovább a Sülelmed, illetve a Zilah visszalépése miatt.