Román bűnbanda raboltathatott el Olaszországban egy brit modellt

Balogh Levente 2017. augusztus 08., 17:57

Román bűnbandát nevezett meg az általa elkövetett bűncselekmény értelmi szerzőjeként egy lengyel férfi, akit azért vett őrizetbe az olasz rendőrség, mert Milánóba csalt és elrabolt egy angol fotómodellt a Daily Mail keddi beszámolója szerint.

Fotó: Pál Árpád

A Londonban élő férfi szerint egy birminghami székhelyű román bűnbanda kötelezte arra, hogy részt vegyen az emberrablásban.

A Reuters hírügynökség emlékeztet: a 20 éves Chloe Aylinget az őt foglalkoztató modellügynökség révén hívták meg az észak-olasz nagyvárosba egy fotózásra. A fiatal nő július 20-án érkezett meg Milánóba, és elment arra a címre, amelyet előzetesen a fotózás helyszíneként adtak meg neki. Ott azonban megtámadták, elkábították, betették egy autó csomagtartójába, majd egy Torino melletti faluba vitték, ahol a lengyel férfi, Lukasz Pawel Herba tartotta őt fogva.

Ezt követően Herba kapcsolatba lépett Ayling ügynökével, akitől

300 ezer dolláros váltságdíjat követelt annak fejében, hogy a foglyot ne adják el szexrabszolgának.

Az ügynök értesítette a rendőrséget, ezt követően pedig Herba július 17-én szabadon engedte foglyát, majd vele tartott a milánói brit konzulátusra, ahol őrizetbe vették.

A modell szerint fogva tartója akkor döntött szabadon bocsátása mellett, amikor megtudta, hogy gyereke van. Elmondása szerint a lengyel férfi azzal fenyegette, hogy a Közel-Keletre adja el őt.
Chloe Ayling a Coriere della Sera című lapnak elmondta, ketten rabolták el: amint belépett a stúdiónak mondott helyiségbe, egy fekete kesztűt viselő férfi mögé lépett, egyik kezével megszorította a nyakát, a másikkal befogta a száját, majd egy fekete csuklyát viselő másik férfi kábító injekciót adott a karjába.

Egy bőröndben tért magához, amelyben egy autó csomagtartójában szállították a Torino melletti faluba, Borgialba. Kezét és lábát megkötözték, a szájára pedig ragasztószalagot tapasztottak.

Mint mondta, fogsága helyszínén

megkötözött végtagokkal a padlón kellett aludnia, fogva tartói pedig halállal fenyegették, ha szökni próbálna.

„Herba szervezete évek óta rabol el lányokat olasz vásárlók számára. Olasz és mindenféle nemzetiségű lányokat. Valaki bizonyára egy brit lányt akart, ezért rabolták el Chloe-t" – mondta a nő ügyvédje. Herba egyébként azt mondta a rendőröknek, hogy leukémiában szenved.