Vádat emelt a DNA a szászrégeni ANL-csalás ügyében

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 08., 15:45

Vádat emelt Daniel-Gabriel Gliga, Szászrégen volt polgármestere ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Maros megyei szervezete. Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Nagy András volt alpolgármestert is.

Fotó: Boda L. Gergely

A DNA az Állami Lakásügynökség (ANL) által épített lakások kiutalásával kapcsolatosan emelt vádat hivatali visszaélés miatt a volt elöljáró ellen, közölte az Agerpres hírügynökség.

Az ügyben vizsgálat folyik Koss Gabriella, a polgármesteri hivatal akkori jegyzője és az ANL-lakásokat kiutaló bizottság elnöke, Doina Adriana Moldovan-Verdeş, a helyi adóhivatal akkori vezetője, és Ovidiu Vasile Badiu, a polgármesteri hivatal jogtanácsosa ellen, utóbbi ketten a bizottság tagjai voltak.

Az ügyészek hivatali visszaéléssel gyanúsítják Nagy András volt alpolgármestert is.

„2012 folyamán, a fent említett öt személy, a vonatkozó törvényes előírásokat megszegve, négy olyan személynek utalt ki ANL-lakást, akik erre nem lettek volna jogosultak, mi több, nem is szerepeltek az igénylők listáján” - írja a DNA a hírügynökségnek kedden elküldött közleményében.

Az idézett dokumentum szerint, ekképpen négy személyt jogosulatlan előnyökhöz juttattak, miközben másokat - akik valóban jogosultak lettek volna ANL-lakásokra -, hátrányosan megkülönböztettek. Az ügyet a Maros megyei törvényszék tárgyalja.