Több száz hektáron terjedt el a tűz a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 04., 11:06

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban kitört tűzben – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője péntek reggel, a drónokkal végzett légi felderítés adatai alapján.

Fotó: MTI

Szepesi Erika elmondta: az oltásban több mint 80 tűzoltó vesz részt, erőgépet és honvédségi helikoptereket is bevontak a munkálatokba. Mintegy hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek.

Péntek reggel 150 hektár nádas égett, az oltást nehezítik a talajviszonyok és a terület nehéz megközelíthetősége – tette hozzá. Lajtos István, Nagyiván független polgármestere elmondta:

nagy a füst, de lakott területet továbbra sem nem veszélyeztet a tűz.

Fotó: MTI

A település közelében csütörtök reggel óta több száz hektáron pusztított a tűz, amelynek oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók. Pénteken kora reggel két honvédségi helikopter is érkezett a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. 

Mukics Dániel elmondta, hogy az aljnövényzet kapott lángra csütörtökön délelőtt. A tűz oltását nehezíti, hogy a terület egy része mocsaras, lápos, egyes részeket egyáltalán nem lehet megközelíteni. A honvédségi helikopterek egyenként 3 ezer liter víz szállítására alkalmasak, és felülről végzik az oltást.