A CFR hármat lőtt, a Sepsi ötöt kapott a Liga 1-ben

Krónika 2017. július 30., 15:44

A Kolozsvári CFR három gólt lőtt Medgyesen, a Sepsi OSK ötöt kapott Botoșani-ban a labdarúgó-Liga 1 harmadik fordulójában.

Valentin Suciu úgy véli, a Sepsi OSK még nem nőtt fel az élvonalbeli szerepléshez Fotó: Sánta Imre

Egyértelmű idegenbeli győzelemmel erősítette meg a Kolozsvári CFR labdarúgó-együttese, hogy élcsapatot „hozott össze” erre az idényre: Dan Petrescu tanítványai szombaton 3-0-ra nyertek Medgyesen a Liga 1 harmadik fordulójában.

Bár a fellegváriak sorozatban másodszor nem kaptak gólt, trénerük elégedetlenül nyilatkozott védői játékáról,

mondván, többet vár a hátsó alakzattól. Petrescu ugyanakkor nem panaszkodott a három gólt összehozó támadójátékra: Culio (28. perc), Nouvier (36. ) és Vera (60.) is betalált. „Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő taktikát, még most sem vagyok biztos benne, hogy sikerült” – folytatta elégedetlenkedését a 7 ponttal álló CFR vezetőedzője, aki 4-4-2-es felállásból 4-3-3-ra váltott a Gaz Metan otthonában.

Ott, ahol a nézők kifütyülték – a Liga 1-ben egyedüliként – három kör után is gólképtelen kedvenceiket, és

Cristian Pustai vezetőedző lemondását követelték.

A Szeben megyei együttes egy ponttal sereghajtó, és sok jóra nem számíthat a folytatásban sem, ugyanis a csődeljárás alatt álló erdélyi klub bejelentette, hogy az anyagi nehézségek miatt 40 százalékkal csökkentik a játékosok bérét.

Sepsiszentgyörgyön nincsenek ilyen gondok, ám

a Sepsi OSK a medgyesieknél is súlyosabb vereségbe „szaladt bele”:

az újonc 5-1-re kapott ki Botoșani-ban. Valentin Suciu, a háromszékiek vezetőedzője úgy véli, a péntek esti meccsen két döntő pillanat befolyásolta a végeredményt: az első percben kapott gól és a második félidő elején történt kiállítás.

Csúfos vereség ez számunkra.

Nagyon nehezen kezdtük el a meccset, az első percben gólt kaptunk, a második helyzetükből megszerezték a másodikat is. A második félidő tapogatózással indult, majd jött a piros lap, és ez végleg eldöntötte a találkozó sorsát” – értékelt a 3 ponttal maradt székelyföldiek trénere Miron (1. perc) és Buș (16.) góljára, illetve Astafei piros lapjára (48.) utalva.

A hazaiak részéről később Buș duplázott (az 59. percben), majd M. Roman (65.) is eredményes volt, a vendég P. Petre szépítését (89.) pedig a 90. percben Fülöp Loránd Levente, az OSK-ban játszó Fülöp István öccse feledtette.

„Próbáltunk játszani, volt néhány sikeres akciónk. Ha sikerült volna betalálni, másképp alakul. Már az első félidőben végre kellett hajtanunk egy kényszercserét, mivel Isti (Fülöp István – szerk. megj.) lesérült, és ez összezavarta a számításainkat. És miután Victorașt kiállították, teljesen szétestünk” – foglalta össze a mérkőzést Suciu. A tréner úgy fogalmazott,

fel akartunk jutni a Liga 1-be, ám ehhez még fel kell nőnünk”.

„Nagyon nehéz ez a rövid időszak, sok az új játékos, még nem találtuk meg a tempót, de dolgozunk rajta. Reméljük, minél rövidebb időn belül felépítünk egy versenyképes csapatot. Az én szemszögemből a két együttes közti különbséget saját magunk alakítottuk ki, sok szükségtelen hibát elkövettünk, és mindegyiket büntette az ellenfél” – elemezte a pénteken történteket Valentin Suciu.

A harmadik forduló további eredményei: Concordia Chiajna–Poli Iași 0-1 (Feussi 26. – öngól), Bukaresti Juventus–FC Voluntari 0-0. A Viitorul–Bukaresti Dinamo (18 órától) és az FCSB–Craiovai CSU mérkőzést (21) vasárnap rendezik, az Astra Giurgiu–Temesvári Poli találkozó hétfőn lesz (21).