Belügyminisztériumi jelentést kért Tudose a suceavai eset kapcsán

Hírösszefoglaló 2017. július 24., 11:29

Jelentést kért Carmen Dan belügyminisztertől a foganatosítandó intézkedésekről Mihai Tudose miniszterelnök a suceavai incidenst követően, amelyben egy férfi leszúrt egy járőröző rendőrt.

Fotó: gov.ro

Az Agerpres hírügynökség hivatalos forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a kormányfő miniszteri jelentést kért az eset kapcsán.

Ezzel párhuzamosan Mihai Tudose miniszterelnök hétfőn a Victoria palotában találkozik a reprezentatív rendőrségi szakszervezetek vezetőivel. A megbeszélés témáját az olyan intézkedések meghozatala képezi, melyek megakadályozzák, hogy újabb, a suceavaihoz hasonló incidens történjen.

Mihai Tudose miniszterelnök szombaton úgy nyilatkozott, hogy az eset után egyetlen rendőr sem járőrözik majd egyedül, a járőrcsapatok négy személyből állnak majd.

„Nem szeretnék egyedül járó rendőrt látni. Egy veszélyes helyen egyedül járőröző rendőr ingyen viszi vásárra a bőrét. Ez nincs rendben. Vegyes, rendőr-csendőr csapatokat kell felállítani” - nyilatkozta a miniszterelnök a hírügynökségnek.

Sorin Vezeteu rendőrfelügyelő-helyettest csütörtök este szolgálat közben késelte halálra Ioan Beşa a Suceava megyei Burdujeni település vasútállomásán, a támadót 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.