Bajnokveréssel indult be a Kolozsvári CFR „vasutasgépezete”

Krónika 2017. július 23., 00:18

A címvédő Konstancai Viitorul legyőzésével jelezte a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, hogy nem véletlenül tartják bajnokesélyesnek: Dan Petrescu együttese szombaton este hazai pályán 2-0-ra verte Gheorghe Hagi alakulatát. 

Urko Vera első meccsén gólt lőtt a CFR színeiben Fotó: A Kolozsvári CFR Facebook-oldala

A fellegváriak baszk csatára, Urko Vera bemutatkozó mérkőzésén alaposan meghálálta a bizalmat: a 17. percben Deac passzából betalált, és többször is gólhelyzetbe került (egy érvénytelenített gólt is feljegyezhet).

A spanyol másodosztályból, a Mirandestől érkezett 30 éves támadó – aki megfordult az Athletic Bilbaóban is – a mérkőzés után azt nyilatkozta a Dolce Sport televíziónak, a CFR történelme győzte meg arról, hogy Kolozsvárra szerződjön. Vera tudja, hogy meg kell küzdenie helyéért a kezdő tizenegyben, ugyanakkor reméli, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhet új csapatával.

A szombat esti meccsen nem csak a baszk csatár villogott: a CFR szinte minden téren felülmúlta ellenfelét, amely szerdán a BL harmadik selejtezőkörében mutatkozik be Ovidiun az APOEL Nicosia ellen. A hazaiak sikerét a 82. percben Boli öngólja biztosította be, így a vasutascsapat két forduló után 4 ponttal rendelkezik a Liga 1-ben.

Fotó: A Kolozsvári CFR Facebook-oldala

Vera egyébként nem véletlenül beszélt nagy harcról a kolozsvári csatárok között: a CFR a Viitorul elleni meccs napján jelentette be, hogy leigazolta a háromszoros szenegáli válogatott Ibrahima Baldét. A 28 éves támadó az Atlético Madridnál mutatkozott be a felnőttek között – amellyel 2010-ben Európa Ligát nyert –, majd a Numanciában, az Osasunában és az orosz Kubany Krasznodarban, legutóbb pedig a francia Reims együttesében játszott. Baldé ingyen érkezett Dan Petrescu együtteséhez.

A Liga 1 második körében korábban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – történelme első élvonalbeli győzelmét aratva – 2-1-re legyőzte a vendég Bukaresti Juventust, a Temesvári ACS Poli pedig hazai pályán 1-0-ra kikapott az FCSB-től. A CSU Craiova szombaton hazai környezetben 1-1-gyel zárt az immár Vasile Miriuță által irányított Concordia Chiajna ellen.