Elkezdődnek a „kurzusok” a tusnádfürdői szabadegyetemen

Krónika 2017. július 18., 23:27

A Tusványos megnyitóját immár hagyományosan szerdán délelőtt 10 órakor tartják a Lőrincz Csabáról elnevezett fősátorban.

Fotó: Tusványos

Szintén a fősátorban zajlik 14 órától a Kárpát-medencei önkormányzatiság című beszélgetés, melyen Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Bálint József, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos önkormányzati tanácsának vezetője és Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere is előadást tart.

A Kós Károly-sátorban 15 órától Önrendelkezés Európában – a bevándorlók szempontja segít? címmel tartanak beszélgetést Cristian Kollmann, a Südtiroler Freiheit sajtóreferense, Elisabeth Nauclér Aland-szigeteki politikus, valamint Andrea Carteny római egyetemi tanár részvételével.

Az Óvodafejlesztés a Kárpát-medencében című előadás a Bethlen Gábor-sátorban kezdődik 15 órától,

melyen a program szerint Erdélyi Rudolf, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok szövetségének elnöke, Ballai Zoltán, az erdélyi református egyház egyházkerületi tanácsosa is felszólal.

A Bánffy Miklós-sátorban Gúzsba kötött többnyelvűség címmel tartanak beszélgetést 13 órától, melyen részt vesz a három székelyföldi megye tanácsának elnöke, valamint Magyar Anna, az Európa Tanács helyi és regionális önkormányzatok kongresszusának alelnöke.

Fotó: Tusványos

A román belpolitikai káoszról Bakk Miklós egyetemi tanár, Illyés Gergely, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet politológusa, Székely István, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Székely István Gergő, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet politológusa, valamint Molnár Zsolt, az RMDSZ volt miniszterelnöki tanácsosa beszélget 15 órától a Lóránttfy Zsuzsanna-sátorban.

{K1}

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idején a Magyar Teátrumi Társaság gyermekelőadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, színházi előadásokkal és filmvetítésekkel várja az érdeklődőket. Szerdán a Békéscsabai Jókai Színház Mesedoboz című interaktív gyermekműsorát láthatja a közönség.

A Humor szavak és határok nélkül című délutáni beszélgetés házigazdája Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója lesz, majd Festett mosoly címmel izraeli és ukrán pantomimművészek lépnek fel a fesztiválon. A nagyszínpadon 20 órától a Balkan Fanatik, 22 órakor pedig Szabó Balázs Bandája koncertezik.