Hétezer eurós büntetés a Ferencvárosnak Ungureanu megdobálásáért

Krónika 2017. július 18., 21:51

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szurkolói rendbontás miatt hétezer euróra büntette a Ferencvárost.

Fotó: Ilyés Szabolcs

Az EHF honlapjának keddi, az MTI által idézett beszámolója emlékeztet rá, hogy a női Bajnokok Ligája legutóbbi idényében, a negyeddöntő áprilisi visszavágóján a ferencvárosi drukkerek a 44. és az 56. percben is tárgyakat – például műanyag poharakat, pénzérméket – dobáltak a Bukaresti CSM kapusa felé a játéktérre, ezért félbe kellett szakítani a mérkőzést.

A Budapesten rendezett április 15-ei mérkőzésen Paula Ungureanu kapuja elé többek között söröspoharat dobtak a budapesti szurkolók. A visszavágót a Ferencváros egy góllal bukta el, korábban ugyanakkor ötgólos vereséget szenvedett Bukarestben, emiatt elbukta a negyeddöntőt.

Az Európai Kézilabda Szövetség hangsúlyozta, hogy a házigazda klub mindig teljes mértékben felelős a meccs biztonságáért és a nézők viselkedéséért.

A 7000 eurós büntetés egy részét (2000 eurót) két év próbaidőre felfüggesztették. A szankció típusának és mértékének meghatározása során a bizottság figyelembe vette, hogy a magyar klub az elmúlt öt évben már kapott hasonló büntetést, az viszont enyhítő körülménynek számított, hogy az FTC vállalta, jogi lépéseket tesz a vétkes szurkolók kizárása érdekében.

A Ferencvárosnak hét nap áll rendelkezésre, hogy fellebbezzen.