Lánykérés is volt a bonchidai Electric Castle fesztiválon

Kőrössy Andrea 2017. július 17., 09:23

Az időjárás és a szervezők is kitettek magukért a Kolozsvárhoz közeli Bonchidán a hétvégén ötödik alkalommal megszervezett Electric Castle elektronikus zenei fesztiválon, amelyen a látogatószám a laikus résztvevő számára is minimum rekordgyanús.

Fotó: Facebook/EC

A szervezők tájékoztatása szerint az első „igazi”, azaz már egész napos programot kínáló csütörtöki napon 38 ezren látogattak ki a bonchidai Bánffy-kastélyhoz, a tömeg azonban szombaton látványosan megnőtt,

a fesztivál még egy terebélyes fehér ruhában érkező menyasszony számára is kihagyhatatlannak bizonyult, sőt egy – szerencsés kimenetelű – lánykérésre is sor került.

A tömeg azonban nem járt zsúfoltsággal: a bulizó, pihenő vagy másfajta kikapcsolódásra alkalmat adó helyszínek ideális elrendezése révén a több tízezer fesztiválozó kényelmesen megfért a kastély udvarán. Érdemes külön megemlíteni a Hangárt: az új koncerthelyszín az előző két évben lezúduló esőre való tekintettel fedett, több ezer ember befogására alkalmas, és nem mellesleg óriási buliknak adott otthont az elmúlt négy napon.

Ugyanakkor a nagyszínpad is megér egy misét,

nemcsak azért, mert ott is külön készültek az esetleges esős időre – lefektetett gumilapokkal és elszórt kaviccsal –, hanem látvány szempontjából is egyedülálló, lenyűgöző, de mégsem giccsbe hajló élményt nyújt a fesztiválozóknak.

Az Electric Castle hétfőn hajnalban ért véget: az utolsó este lépett fel a fesztivál két headlinere, a Franz Ferdinand és deadmau5.