Felújíttatná a diáktáborokat Marius Dunca ifjúsági és sportminiszter

Hírösszefoglaló 2017. július 15., 20:55

Szükség van egy, az országban található táborok felújítását célzó programra – jelentette ki Marius Dunca ifjúsági és sportminiszter szombaton Sulinán. A tárcevezető az önkormányzatoknak is odaadná a létesítményeket, ha felújítják azokat.

A tárcavezető az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy országszerte nagyon sok tábornak bizonytalan a helyzete, ez pedig megoldásra vár.

„Vannak olyan táborok, amelyeket nem újítottak fel és sok olyan tábor van, amelynek tisztázatlan a jogi helyzete. Lehet, hogy a miénk a tábor és az önkormányzaté a terület, ezeket tisztázni kell, ezután pedig jöhetnek a befektetések” - fogalmazott a miniszter.

Kifejtette, azzal is egyetért, hogy adják az önkormányzatoknak ezeket, de azzal a feltétellel, hogy újítsák fel és az eredeti rendeltetésüknek megfelelően használják.

Az ifjúsági és sportminiszter hangsúlyozta, hogy tárgyalásokat folytatott a külhoni románokért felelős miniszterrel, hogy a külhoni fiatalok számára létrehozott ARC táborokat más helyszíneken is megszervezhessék az ország területén.