Mégis Sepsiszentgyörgy tulajdona lesz a városi stadion?

Krónika 2017. július 13., 22:29

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő szerint a bukaresti kormány arra készül, hogy a sepsiszentgyörgyi városi stadiont átadja a háromszéki megyeszékhely önkormányzatának tulajdonába.

A Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei elnöke csütörtökön Sebastian Cucu háromszéki prefektussal, majd Bukarestben Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettessel folytatott tárgyalásokat a városi stadion tulajdonjogának átruházásáról. Mint arról beszámoltunk, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a napokban élesen bírálta a kormány területi képviselőjét amiatt, hogy Cucu bejelentette, nem támogatja a helyi önkormányzat által újfent kezdeményezett stadionátvételt.

Kulcsár-Terza közölte, találkozói sikeresnek mondhatók abból a szempontból, hogy Marcel Ciolacu szóbeli ígérete szerint a sepsiszentgyörgyi városi stadion belátható időn belül kormányhatározattal átkerül Sepsiszentgyörgy város tulajdonába.

Az RMDSZ színeiben parlamenti mandátumot szerzett politikus bízik abban, hogy a román kormány megteszi a szükséges intézkedéseket a miniszterelnök-helyettes ígéretének betartására, a város önkormányzata pedig saját tulajdonaként rendelkezhet a sportbázis felett. Ennek nyomán ugyanakkor elvégezheti azokat a beruházásokat, amelyek majd lehetővé teszik, hogy a román Liga 1-be frissen feljutott Sepsi OSK labdarúgó-csapata ténylegesen is hazai környezetben játszhassa mérkőzéseit a szurkolók és a sportkedvelő közönség megelégedésére.

„Sepsiszentgyörgyi polgárként megelégedéssel töltött el, hogy az utóbbi években városunk sportegyesületei jelentős sikereket értek el, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Nemrég élhettük meg azt a sporttörténelmi pillanatot is, amikor a város labdarúgó-csapata megszerezte a román élvonalban történő szereplés jogát. Elfogadhatatlannak tartom, hogy miközben a bajnokság néhány nap múlva elkezdődik, a városi stadion állapota nem teszi lehetővé, hogy a csapat hazai környezetben játssza itthoni mérkőzéseit” – jelentette ki Kulcsár-Terza.

Sebastian Cucu prefektus korábban a Krónikának úgy nyilatkozott, azért utasította el a kezdeményezést, mert szerinte „nem volt elegendő érv” ahhoz, hogy aláírja. Megjegyezte, hogy az ügyben a sportbázist birtokló sportminisztériumhoz fordult bővebb tájékoztatásért, és szerinte – ha bizonyos kérdések tisztázódnak – a későbbiekben még vissza lehet térni az ügyre.

{K1}

Egyébként ha a létesítmény városi tulajdonba kerülne, akkor a korszerűsítés közpénzből történhetne, ellenkező esetben azonban az önkormányzat nem költhetne rá. A Sepsi OSK egyelőre a brassói Tineretului stadionban fogja megrendezni a hazai pályás mérkőzéseit a Liga 1-ben.