Több rendőr vigyáz a nyaralókra, Bulgáriába is jutott

Krónika 2017. július 02., 12:38

Román rendőrök is járőröznek a bolgár tengerparton július 1. és augusztus 31. között. Ugyanakkor az Országos Rendőr-főkapitányság bővítette a Fekete-tenger romániai partszakaszán járőröző rendőrök számát.

Az első bulgáriai különítmény szombaton kezdte meg a tevékenységét az Aranyparton, Albenában és Balcsikban, adta hírül az Agerpres hírügynökség. A nyolc rendőr feladata, hogy segítséget nyújtsanak a szomszédos országban nyaraló román turistáknak.

„A csapat négy párost alkot és augusztus elsején váltják őket. A különítmény minden tagja jól beszéli a bolgár nyelvet” - írja a hírügynökség az Országos Rendőr-főkapitányság közleményére hivatkozva.

A romániai rendőr-főkapitányság nyolcadik éve küld járőröző rendőröket Bulgáriába. Tavaly 4.700 román állampolgár vette igénybe segítségüket.

Bővítették a rendőrállományt a Fekete-tenger romániai partszakaszán is, július elsejétől 164 újabb rendőr vigyáz a turisták biztonságára. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint ezáltal szeptember 3-ig naponta 447 rendőr járőrözik naponta a tengerparti üdülőhelyeken vigyázva a nyaralók biztonságára.

Egyébként a román rendőrség a bulgáriaihoz hasonló együttműködést tart fenn évek óta a magyarországi hatóságokkal is, a román rendőrök elsősorban a hazai turisták által kedvelt üdülőhelyeket, például Hajdúszoboszlón segítik magyar kollégáik munkáját.