Közös bérletet ad ki két Maros megyei fesztivál

Krónika 2017. június 27., 17:12

A marosvásárhelyi VIBE és a gernyeszegi Awake szervezői úgy döntöttek, hogy közös belépővel lepik meg a fesztiválkedvelőket. A két Maros megyei rendezvényre szóló bérletet 260 lejért lehet megvásárolni.

A VIBE Fesztivál július 6–9. között vár mindenkit a Maros-parta, a most bejelentett Double Pass birtokosai a Teleki-kastély területén megszervezett Awake-en zárhatják majd a nyarat szeptember 1–3. között.

„A VIBE Fesztivál szervezőiként szeretnénk, ha Marosvásárhely kulturális és egyetemi központi jellege megerősödhetne, és látható, hozzáférhető programok várnák mind a helyieket, mind a városba látogatókat.

Támogatunk minden olyan rendezvényt, ami előrelépés Marosvásárhelynek és a megyének, valamint a helyi közösségnek pluszértéket nyújthat.

Az idén debütáló Awake és VIBE Fesztivál egyaránt segít, hogy Marosvásárhelyt visszahelyezzük a fesztiváltérképre” – részletezte Rés Konrád Gergely, a VIBE fesztiváligazgatója.

Laura Coroianu, az Awake fesztiváligazgatója elmondta, szeretnének minél több fiatalt arra biztatni, hogy megismerje a fesztiválok világát. Gyakorlatilag ez a közös céljuk: a zenekedvelő közösséget élőzenés események irányába csábítani, a fesztiválokra vonzani.

A két, első alkalommal rendezendő fesztivál az élőzene-kedvelő Maros megyei közönség igényét igyekszik kielégíteni, illetve a máshonnan idelátogatók is vonzó turisztikai célpontként tekinthetnek Marosvásárhelyre és Maros megye szépségeire.