Egy fiatal meghalt, nyolcat agyhártyagyulladással kezelnek Brassóban

Hírösszefoglaló 2017. június 16., 17:59

Elhunyt a brassói gyerekkórházban egy 17 éves páciens, további nyolc fiatalt pedig a járványkórházban kezelnek agyhártyagyulladás tüneteivel. A fiatalok néhány nappal korábban Tatrangon vettek részt egy születésnapi mulatságon.

Illusztráció

Liviu Muntean, a gyermekkórház menedzsere azt mondta: a 17 éves fiút szerda este utalták be a kórházba, mert rosszul érezte magát, de tünetei nem utaltak meningitiszre. A fiú állapota rohamosan romlott, és az orvosok erőfeszítései ellenére néhány óra múlva meghalt. Egyelőre nem kapták meg a kórbonctani leleteket, de a lefolyás miatt agyhártyagyulladásra gyanakodnak.

Ugyanakkor a rendkívül gyorsan bekövetkező halál miatt a rendőrséget is értesítette a kórház - tette hozzá az Agerpres beszámolója szerint a menedzser. A járványkórház menedzsere, Ramona Ionescu ugyanakkor azt mondta, az általa vezetett intézménybe beutalt

nyolc fiatal közül kettőnek utalnak a tünetei agyhártyagyulladásra, de ezt még nem erősítették meg a laboratóriumi eredmények.

A többi hat fiatal lázra, fejfájásra és szédülésre panaszkodott, ami még nem jelent meningitiszt, esetleg annak kezdeti fázisát. A betegségről árulkodó tarkótáji fájdalom azonban nem jelentkezett náluk - tette hozzá Ramona Ionescu.

Elmondta, csütörtökön és pénteken a kórház négy orvosa 135, 17 és 22 év közötti fiatalt vizsgált meg az eset nyomán. A kórházmenedzser ugyanakkor megnyugtatta a lakosságot, hogy a betegség megelőzhető, viszont fontos, hogy aki észleli magán a tüneteket, azonnal forduljon orvoshoz.

Mirela Blemovici főtanfelügyelő megerősítette, hogy a kórházba került fiatalok - az is, aki elhunyt - korábban egy tatrangi születésnapi mulatságon vettek részt, majd egy diszkóban folytatták az estét. A Brassó megyei Közegészségügyi Igazgatóság vizsgálatot indított az ügyben.