Kelemen az RMDSZ-es kormányfőállítás híréről: Tomac szívott valamit

Hírösszefoglaló 2017. június 13., 14:25

Badarságnak nevezte Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a Népi Mozgalom Párt (PMP) parlamenti képviselője, Eugen Tomac keddi nyilatkozatát, miszerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni Sorin Grindeanu helyére.

Eugen Tomac Fotó: Facebook

„Megkérdezték Tomac úrtól, mit szívott ma reggel? (...) Elég súlyos, hogy egy pártvezető ilyen badarságokat képes mondani, teljes komolysággal. (...) Amúgy az RMDSZ-tagok is pont olyan román állampolgárok, mint Tomac úr, nem kellene úgy tekintenie ránk, mint az országot fenyegető természeti katasztrófára.

Ma azonban, azt hiszem, szívott valamit”

– mondta a szövetségi elnök az Agerpres szerint a sajtónak.

Kelemen hozzátette, az RMDSZ-t hivatalosan nem hívták meg a kormányba, és „amíg van miniszterelnök, van koalíció, és megvan a koalíciót támogató többség”, fölösleges tárgyalni a témáról. „Nyitott vagyok a párbeszédre bárkivel, de csak konkrét tények, nem pedig mindenféle találgatások alapján” – tette hozzá.

Eugen Tomac azt nyilatkozta kedden, úgy értesült képviselő kollégáitól, hogy Liviu Dragnea RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni a jelenlegi kormányfő helyére.

„Dragnea már a saját kollégáiban sem bízik, de akkor sem megoldás, hogy az RMDSZ berkeiből jelöljön miniszterelnököt. Konkrét névről nincs tudomásom, de tárgyalnak erről a lehetőségről, és szerintem ez rendkívül aggasztó. (...) A parlamentbeli kollégáktól értesültem erről, PSD-sek is voltak köztük. (...) Képesnek tartom erre Liviu Dragneát” – fogalmazott Tomac.