Kedden műtik a katapultált pilótát, nem tudja mozgatni a lábait

Hírösszefoglaló 2017. június 13., 10:58

Nem tudja mozgatni lábait a hétfőn lezuhant MiG 21 Lancer repülőgép pilótája, aki katapultálni kényszerült a Mihail Kogălniceanu repülőtér közelében. Az őrnagyot a bukaresti központi katonai kórházban műtik kedd reggel.

Florentina Ioniţă Radu orvos elmondta, hogy a sérült katona 16 óra 45 perckor érkezett meg a katonai kórház sürgősségi osztályára, ahol gy szakorvosokból álló csapat felmérte az állapotát. „Mágneses rezonanciás és ultrahangos vizsgálatokat végeztünk a páciensen. A katapultálás miatt több sérülést szenvedett. A legsúlyosabban a gerince sérült” - idézte az orvost az Agerpres hírügynökség.

A szakember elmondta, kedden délelőtt 11 órára tervezték a férfi műtétét és már az operációhoz szükséges vért is előkészítették.

Ha minden jól megy, a páciens néhány napon belül már mozoghat és elkezdheti a felépülést”

- nyilatkozta a kórház vezetője, azonban hozzátette, hogy több, pontosabb információval csak műtét után tudnak majd szolgálni a beteg állapotáról.

„Nagyon képzett idegsebészeink vannak, nem ez az első ilyen típusú eset és figyelembe véve életkorát, csak 35 éves, jó esélyei vannak a felépülésre. A felépüléshez is nagyon jó adottságaink vannak. Mint tudják nagyon sok páciens érkezik hozzánk felépülni és erre kiképzett szakembereink is vannak” - hangsúlyozta az orvos.

Marian Mitrică, az idegsebészeti osztály vezetője elmondta, „amennyiben minden jól megy, a műtétet követő 48 órán belül elkezdődhet a felépülés. A katonai kórház orvosai már végeztek ilyen típusú beavatkozásokat, és 90 százalékban eredményesek voltak, tette hozzá.