Alain Delon: mindent a nőknek köszönhetek

Krónika 2017. június 10., 16:13

A mai filmkészítőket nem tartja nagyra és a szerinte kommersz cannes-i filmfesztiválra sem jár. Alain Delon a szerelmet tartja a legfontosabbnak, 81 évesen is szereti a nőket. A francia színészlegenda életműdíjat vesz át a TIFF zárógáláján.

Fotó: TIFF/Nicu Cherciu

Már nem foglalkozik filmkészítéssel, mivel azok a rendezők, akikkel szívesen dolgozott, mind eltűntek, így inkább visszavonult és emlékezik, minthogy olyasmit csináljon, amit nem szeret – mondta a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) díszmeghívottja, Alain Delon az újságíróknak a szombat délelőtti sajtótájékoztatón.

A 81 éves francia színészlegenda kifejtette,

mielőtt teljesen visszavonulna, még van egy színházi és egy filmes projektje, amelyeket a télen meg szeretne valósítani.

Ugyanakkor úgy nyilatkozott, szívesen dolgozna női rendezővel is, ugyanis hatvanéves pályafutása során erre nem volt alkalma. Pedig a filmes szakma mindenik oldalát meg akarta ismerni, így a színészi munka mellett volt rendező és forgatókönyvíró is, igaz, utóbbi tevékenységek háttérbe szorultak, hiszen a színészi karrierre helyezte a hangsúlyt.

Fotó: TIFF/Nicu Cherciu

A cannes-i filmfesztiválról sincs jó véleménnyel, úgy véli, hogy az túl amerikaivá vált, a show, a reklám áll a középpontban, ezért nem is szokott elmenni rá. „Mit keresnék én ott?” - tette fel a kérdést a Mediafax beszámolója szerint a 81 éves színész. Bevallotta, hogy a román filmipart nem ismeri, ellenben tavaly látta az Érettségi (Bacalaureat) című filmet és tetszett neki. A fiatal színészekkel egy francia rendező tanácsát osztotta meg:

legyenek önmaguk, ne játszanak, hanem legyenek.

Újságírói kérdésre kifejtette, hogy a szerelmet tartja a legfontosabbnak az életben, és 81 évesen is szereti a nőket, hiszen ők jelentik a szerelmet, és mindent nekik köszönhet. A színész kétnapos kolozsvári látogatása során többször is hangsúlyozta, hogy nem meleg - korábban ugyanis ilyen pletykák is terjengtek róla -, és idős kora ellenére flörtölt az üdvözlésére siető hölgyekkel.

Fotó: TIFF/Nicu Cherciu

A nagy klasszikusok főszereplőjét péntek este ezrek üdvözölték Kolozsvár főterén, az Egy zsaru bőréért című, 1981-ben készült filmjének szabadtéri vetítésén. Tudor Giurgiu fesztiváligazgató szerint már városokból is érkeztek rajongók, hogy élőben láthassák.

Alain Delon 81 éves kora ellenére is szemlátomást élvezte a rivaldafényt és kezet fogott a hozzá közel állókkal.

A sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy megérintette a kincses városbeli szívélyes fogadtatás.

A francia színészlegenda szombat este a román színházban veszi át a TIFF életműdíját, melyet hatvanéves pályafutásával érdemelt ki, és melyet tavaly Sophia Lorennek ítéltek a kolozsvári filmfesztivál szervezői.