A magyarok bizakodva, a románok felemásan várják a hétvégi vb-selejtezőket

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 09., 08:18

Románia és Magyarország labdarúgó-válogatottja is pontokért utazott el hétvégi világbajnoki csoportselejtezőjének helyszínére.

A magyar válogatott csütörtökön Andorra la Vellában edzett Fotó: MLSZ

Mindkét csapatban vannak sérültek, így például biztossá vált, hogy Dragoș Grigore nem léphet pályára, akárcsak a román élvonal gólkirálya, Denis Alibec.

A magyar keretből Szalai Ádám, Hangya Szilveszter és Elek Ákos nem utazhatott, Bernd Storck szövetségi kapitány pedig a csütörtök esti edzések után véglegesítette kezdő tizenegyét a találkozóra.

Nehéz lesz, de egyértelmű, hogy mindent ki fogunk adni magunkból,

hiszen meg kell szereznünk a három pontot" – fűzte hozzá az Svájc (15 pont) és a Portugália (12) mögött 7 ponttal harmadik magyarok német kapitánya.

A románok német szakvezetője, Christoph Daum szintén megőrizte optimizmusát, a Román Labdarúgó-szövetség technikai bizottságának tagja, Miodrag Belodedici ugyanakkor már nem bízik a győzelemben.

A mostani játékosaink nem képviselnek magas színvonalt.

A valóság az, hogy csak Tătărușanu kapus kezdő egy erős klubban, talán még Chipciu. Spanyolországban például csak Andone játszik" – nyilatkozott a lengyel sajtónak az egykori válogatott labdarúgó. Lengyelország egyébként győzelme esetén már az oroszországi vb-részvételt is bebiztosíthatja magának, hiszen jelenleg hat ponttal előzi meg a második helyen álló Montenegrót (7) és a harmadik helyen tanyázó Dániát (7).

A 6. forduló párosításai, péntek, 21.45, A csoport: Fehéroroszország–Bulgária, Svédország–Franciaország (DigiSport 1), Hollandia–Luxemburg. B csoport: Andorra–MAGYARORSZÁG (M4 Sport), Lettország–Portugália (DigiSport 2), Feröer-szigetek–Svájc. H csoport: Gibraltár–Ciprus, Észtország–Belgium (DigiSport 3), Bosznia és Hercegovina–Görögország.

Szombat, 19 óra: C csoport: Azerbajdzsán–Észak-Írország. E csoport: Kazahsztán–Dánia (DigiSport 1). F csoport: Szlovénia–Málta, Skócia–Anglia (DigiSport 2). 21.45, C csoport: Norvégia–Csehország, Németország–San Marino (DigiSport 3). E csoport: Montenegró–Örményország (DigiSport 1), Lengyelország–ROMÁNIA (TVR). F csoport: Litvánia–Szlovákia.

Vasárnap, 19 óra, D csoport: Moldova–Grúzia, Írország–Ausztria (DigiSport 1). I csoport: Finnország–Ukrajna (DigiSport 2). 21.45, D csoport: Szerbia–Wales (DigiSport 3). G csoport: Macedónia–Spanyolország (DigiSport 1), Izrael–Albánia, Olaszország–Liechtenstein. I csoport: Koszovó–Törökország, Izland–Horvátország (DigiSport 4).