Hamis okiratokat gyártó bűnbandát számoltak fel

Hírösszefoglaló 2017. május 26., 13:55

Okmányhamisítására szakosodott bűnszervezetet számoltak fel egy román-magyar közös rendőrségi akció során Kovászna megyében.

Fotó: Ilusztráció

A Kovászna megyei rendőrök a magyar hatóságok kérésére 17 házkutatást tartottak egy gépjárművezetői engedélyek és lakcímet igazoló hatósági igazolványok hamisításával foglalkozó bűnszervezet tagjainál – számolt be az Agerpres a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság közleményére hivatkozva. A közlemény szerint

a magyarországi hatóságok eljárást indítottak két magyar állampolgárságú férfi ellen, akik a gyanú szerint 2012-2014 között több román állampolgárságú személy számára szereztek be hamisított okiratokat.

A gyanúsítottak 300 és 400 euró közötti összeget kértek a hamis gépjármű-vezetői engedélyekért és lakcímet igazoló hatósági igazolványokért. Az eljárás három napig tartott, és szerbiai hatóságokat tüntettek fel az okmányok kibocsátójaként.

A házkutatások során a rendőrök négy olyan gépjármű-vezetői engedélyt találtak, amelyek esetében fennáll a hamisítás gyanúja. Az ügyben 11 személyt kísértek be kihallgatásra.