Ilie Năstase együttműködik az ellene zajló vizsgálat során

Krónika 2017. május 18., 16:01

Tiszteletben tartja az ellene zajló fegyelmi eljárást és együttműködik a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) illetékes testületével Ilie Năstase, akit Románia Fed-kupa-csapatának kapitányaként marasztaltak el.

A Facebook-oldalán csütörtökön megjelent közleménye alapján személyes meghallgatást kért a vizsgálóbizottságtól, és kitart azon meggyőződése mellett, hogy ügyében ugyanúgy járnak majd el, mint más, hasonló esetekben. „A testület a teljes összefüggésében elemzi majd a reakcióimat, figyelembe véve a releváns információkat, valamint azt, hogy nem állt szándékomban senkinek sem a jólétét veszélyeztetni" – fogalmaz az egykori teniszező.

{K2}

Rámutatott, hogy kérésére az ITF május 12-en egyértelműsítette, hogy

a vizsgálat idejére elrendelt eltiltása csak az ITF-mérkőzésekre vonatkozik, ezért Grand Slam-tornákon leülhet a lelátóra

– még akkor is, ha a wimbledoni teniszbajnokságra és a Rolland Garrosra nem kapott akkreditációt a páholyba. Szabályosan vett így részt a Ion Țiriac tulajdonában lévő és Simona Halep által megnyert madridi WTA-tornán is, amit sokan rossz szemmel néztek.

{K1}

Năstase megjegyezte, hogy viselkedéséért elnézést kért, ugyanakkor ha „időnként hibás döntéseket is hoz”, továbbra is a szeretett sportjáért, a teniszért harcol. A 70 éves szakember a vizsgálatok lezárultáig már nem akar az ügyben többet nyilatkozni, mint ahogyan reményei szerint a sajtó is kivárja az ítélethirdetést.