Váradi déjà vu Bukarestben: kétszer is kikapott a Steauától a VSK

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 14., 22:06

A férfi vízilabdázók idei Román Kupa-döntőjét és a tavalyi bajnokság fináléjának ötödik meccsét idézték a Steaua és a Nagyváradi VSK hétvégi bukaresti összecsapásai a bajnokság döntőjében: a Körös-partiak két sima vereséggel kerültek hátrányba.

Fotó: Csasteaua.ro

Miközben szombaton Andrei Iosep legénysége az elejétől a végéig irányítása alatt tartotta a találkozót, és 9-3-ra nyert, vasárnap már határozottabban kezdett ellenük az Eurokupa-ezüstérmes, de hiába szerezték meg a vezetést és haladtak sokáig fej fej mellett az ellenféllel, mert a fővárosi alakulat végül 10-7-es végeredménnyel növelte összetettbeli előnyét.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozat hétvégén Nagyváradon folytatódik, a Kádár Kálmán által edzett VSK-nak pedig egy újabb hiba már végzetes lenne.

A bronzcsatában a Sportul Studențesc vasárnap 1-1-re kiegyenlítette az összesítettet a szombaton 9-8-ra győztes Dinamo ellen, ugyanis a második meccsen a rendes játékidő 9-9-es döntetlenje után 12-10-re nyert büntetőkkel Bukarestben. A párharc következő két mérkőzése Brassóban lesz.

Az egyik fél második győzelméig tartó helyosztók első találkozóin az Arad 9-5-ös bukaresti győzelemmel került előnybe a Rapiddal szemben az ötödik helyért vívott csatában, míg a hetedik helyért zajló párharcban a Kolozsvári Poli 7-5-re felülmúlta otthon a Nagyváradi Crișult.