A hazai pálya előnye: döntős a Kolozsvár a férfi kosárbajnokságban

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 14., 17:20

Hat év után ismét bajnoki döntőt játszhat a Kolozsvári U-BT élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, mivel a legjobb négy között – 2-2-es összesítettbeli döntetlen után – szombaton 84:78-ra megnyerte az ötödik találkozót a címvédő Nagyváradi VSK ellen.

Fotó: Manases Sándor/U-bt.ro

A csalódott Körös-partiak edzője, Cristian Achim szerint a pályaelőny vezette sikerre a Szamos-partiakat, akik mindegyik találkozójukat megnyerték hazai közönségük előtt. Ezt az alap- és középszakasz megnyerésével harcolták ki, mint ahogyan mindvégig főesélyesnek számítottak az idei szezonban. Edzőjük, Mihai Silvășan elárulta,

egy pillanatig sem merült fel benne, hogy a döntővel felérő szombati összecsapást elveszíthetik a VSK ellen.

Úgy véli, hogy lelkileg talpra álltak a váradi vereségek után, és szurkolóik támogatásával megvolt a kellő intenzitásuk ahhoz, hogy bejussanak a döntőbe.

Sikerüket Kuti Nándor – aki a váradiak elleni meccsen a kolozsváriak egyik legjobbja volt – szerb csapattársuknak, Rasicnak ajánlotta, aki mint ismeretes, a negyedik találkozón szenvedett műtéti beavatkozást igénylő sérülést.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó, pénteken kezdődő aranycsatában a Steaua lesz az U-BT ellenfele, miközben a VSK a Szebennel csatázik majd a bronzéremért. A bukaresti alakulat, mint ismeretes, négy összecsapáson múlta felül erdélyi riválisát az elődöntőben.