Nem tudtak a szatmári gyógyszerhiányról az illetékesek

Hírösszefoglaló 2017. május 12., 14:33

Sem a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatótanácsát, sem a megyei tanács vezetőségét nem tájékoztatták arról, hogy az intézmény gyógyszerhiánnyal küzd - nyilatkozta pénteken Nagy Szabolcs megyemenedzser.

Fotó: facebook/HURO Programme

„Tegnap volt egy nagyobb gyűlésünk, amelynek az volt a célja, hogy pontosan felmérjük a kialakult helyzetet, és kiderüljön, milyen gyógyszerekből van hiány” - idézte a megyei elöljárót az Agerpres. Elmondta, ez idáig nem kaptak listát arról, hogy mely osztályokról milyen gyógyszerek hiányoznak, a gyűlésen azonban aláírtak egy dokumentumot, amelyben vázolták, hogy miként tudják megoldani a problémát, „amennyiben ez tényleg létezik”. „A kórházi osztályoktól nem kaptunk tájékoztatást,

nem tudom, miért nem szóltak a hiányzó gyógyszerekről, arról, hogy ezek mióta nincsenek raktáron" - nyilatkozta Nagy Szabolcs,

aki a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatótanácsának elnöki tisztségét is betölti. Elmondta, sürgősségi eljárást indítottak olyan gyógyszerek beszerzésére, amelyekről a vezetőség úgy gondolja, hogy hiányoznak, mert arról, hogy osztályonként mire lenne szükség, nincs kimutatásuk.

„Ugyanakkor felvettük a kapcsolatot a megyében található más egészségügyi intézményekkel, és segítségükkel még a mai nap folyamán pótolhatjuk a hiányzó készítményeket. Nem igazán értettem a mai találkozó lényegét, valószínűleg kommunikációs problémák vannak az intézmény vezető testületében levő orvosok és az osztályvezetők között. Megeshet, hogy az orvosigazgatónak nem sikerült egyértelműen tolmácsolnia az információt, miszerint mától megoldódnak a problémák” - tette hozzá Nagy Szabolcs.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház épülete elé vonult pénteken reggel az intézmény többtucatnyi alkalmazottja a gyógyszerhiány ellen tiltakozva. Az orvosok azt állítják, több nagyon fontos készítményből is hiányt szenved az intézmény, ugyanakkor elégedetlenek a kórház vezetésével. Dumitru Fanea orvosigazgató bejelentette, hogy lemond tisztségéről.