„Egészséget adományoz” a háromszékieknek a Béres-gyár

MTI 2017. május 11., 18:11

Ötmillió forint értékű Béres-terméket adományozott csütörtökön a Béres Gyógyszergyár a Kovászna megyében június 12. és 18. között zajló egészségügyi szűrővizsgálatok támogatására.

Kovászna megyében harmadik alkalommal szervez egészségügyi szűrést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. A júniusban zajló vizsgálatokat - melyek szív- és érrendszeri rizikószűrésére, kardiológiai, neurológiai, szemészeti, bőrgyógyászati, gyermekgyógyászati vizsgálatokra, csontsűrűség-mérésre, gerincferdülés- és lúdtalpszűrésére, valamint szájüregi rákszűrésre terjednek ki - a kórház öt orvosa és tizenkét szakasszisztens munkatársa önkéntesen végzi.

Az adományt Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár szolnoki székhelyű gyárának igazgatója adta át csütörtökön Lippai Norbertnek, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvos-igazgatójának. Bischof Zsolt gyárigazgató elmondta: vállalatuk rendszeres támogatója a városnak, és nagyon örülnek annak, hogy e kezdeményezés keretében

„nagyon fontos adományt: egészséget” vihetnek Erdély „segítségre szoruló magyarjainak”.

„Elkötelezett gyógyítókként a legfontosabb számunkra, hogy a gyógyításában, az egészség megőrzésben segítségére tudjunk lenni az embereknek. Tapasztalataink alapján tudjuk, hogy az ilyen szeretetből fakadó, önkéntes munkára hatalmas szükség van a határon túli területeken” - mondta Lippai Norbert, a Hetényi Géza Kórház megbízott orvos-igazgatója.