Külön zenei helyszínt kapnak az erdélyi előadók a VIBE Fesztiválon

Bede Laura 2017. május 11., 08:09

Új, erdélyi előadókkal bővül a július 6–9. között első alkalommal szervezendő marosvásárhelyi VIBE Fesztivál koncertkínálata.

A nemzetközi és magyarországi előadók mellett az erdélyi zenekarok és lemezlovasok is hangsúlyos szerepet kapnak a Maros-parti rendezvényen. A szervezők egy Alter Stage elnevezésű különhelyszínt hoznak létre a helyi zenekaroknak, elektronikus zenei alkotóknak, és DJ-knek.

Célunk, hogy fellépési lehetőséget biztosítsunk azoknak az erdélyi előadóművészeknek, akik olyan műfajokban alkotnak, amelyek manapság nem kapnak elegendő figyelmet

– mint például a drum & bass, breakbeat, UK garage, illetve a minőségi house és techno. Itt olyan műfajokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyekkel nem találkoznak nap mint nap, másrészt pedig a különszínpaddal bulizási helyszínt biztosíthatunk azok számára is, akik zeneileg nem a tömegízlést követik” – mondta Dobricza Szabolcs, az Alter Stage menedzsere.

Az erdélyi fellépők listáján szerepel: Koszika & The HotShots, Moonfellas, Dreamland Resi­dents, Palma Hills, Mary Grace, The Pinwheels, Vecker, sZempöl, Friday Rehab, No Sugar, Massive Fluo, DJ Detour, Grid, DJ Shiver, Dj Jumbo and MC Killamen, rgdn, Ruffie, Buff, Dodo, Vekt!, Ugly Astronaut, quidbop, Kvark, Lohn Jennon, Beast, küb_beat.

A helyi előadók közül néhányan az Alter Stage-en lépnek fel, mások a nagy- vagy a kisszínpadon, illetve a Party Arénában kapnak fellépési lehetőséget. Az erdélyi együttesek közül többen a nagyszínpad programját gazdagítják. A Koszika & The HotShots sokszínű zenei világával varázsolja el a hallgatóit.

Ők a multikulturalitás és interkulturalitás hírnökei is, mert koncertjeiken minimum négy nyelven hangzanak el dalok,

valamint szeretnek feldolgozásokat is játszani. A helyi együttesek sorát erősíti az egyedi balkán-teatro-diszkó stílusú zenét játszó sZempöl Offchestra. A sepsiszentgyörgyi banda játékos és különleges zenei kínálatát fokozzák a vizuális effektusok, így nyújtva teljes koncertélményt a fesztiválozóknak.

A bejelentett nemzetközi előadók (Borgore, Pendulum DJ Set & Verse) és magyarországi fellépők (Chris Lawyer, Jumo Daddy, Sterbinszky) mellett a Party Arénában hallgathatjuk majd a hazai Massive Fluo és Grid zenééjét, de fellép DJ Detour és a már legtöbbek által ismert DJ Shiver is.