Épülhet a „városképjavító” lakópark Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2017. május 10., 08:02

A városkép javulását is várják a sepsiszentgyörgyi strand szomszédságában, az egykori ecetgyár omladozó épülete helyére kerülő lakóparktól.

Látványterv

Másodszori nekifutásra elfogadta Sepsiszentgyörgy önkormányzata a magánberuházásból épülő Fortuna Park társasházainak területrendezési tervét. Tóth Birtan Csaba alpolgármester a múlt heti rendkívüli tanácsülésen ismertette, hogy a városrendezési bizottságban több fenntartást megfogalmaztak, ezért korábban elhalasztották a döntést. Közben találkoztak a befektetővel, aki megválaszolta a kérdéseiket, így másodszorra már ellenvetés nélkül megszavazták a területrendezési tervet.

A városi képviselők első ránézésre kifogásolták, hogy túl magasak lesznek a házak, és a közelben levő strandnak sem tesz jót az építkezés.

Az alpolgármester rámutatott, nem kérhetik a befektetőtől, hogy alacsonyabb házakat építsen, mert akkor nem jön ki a számítása, és inkább lemond a tervről. Másrészt a strand körül már ennél magasabb tömbházak is vannak, az újak sem zavarnak jobban, mint a már meglevők.

A vállalkozó jelezte, hogy

a társasházak utolsó emelete zöld terasz lesz, körbe pedig fákat ültetnek, így végül sikerült meggyőznie a városrendezési bizottság tagjait.

A városvezetés különben abban bízik, hogy a strand szomszédságában javulni fog a városkép, ha az egykori ecetgyár omladozó épülete helyére új tömbházak emelkednek. Csergő Zsolt vállalkozó korábban lapunknak elmondta, a csíkszeredai Fortuna Park mintájára építik meg a sepsiszentgyörgyi társasházakat, összesen 99 lakást terveznek a három tömbházba.

Hat-hét féle lakrész közül lehet majd választani, a legkisebb a stúdió 48 négyzetméteres, a legnagyobb 110 négyzetméteres lesz, és minden lakrészhez tartozik majd erkély és parkoló. Abban bíznak, lesz kereslet a csúcsminőségű lakásokra. Az engedélyek beszerzése után egy év alatt megépítenék az első tömbházat, majd minden évben felhúznának egy újat.