A „tartalékos” Craiova kikapott a Viitorultól, háborog az FCSB

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 08., 16:53

Egyetlen győzelem választja el a Viitorul labdarúgócsapatát története legelső bajnoki címétől, mivel a felsőházi rájátszás hétvégi utolsó előtti fordulójában a Craiova vendégeként is elvitte a három pontot ahhoz, hogy visszaálljon a Liga 1 élére.

Fotó: A Gheorghe Hagi Labdarúgó-akadémia Facebook-oldala

A vasárnap esti, Pitești-en rendezett találkozót Florin Coman 51. percben szerzett góljával 1-0-ra nyerte meg Gheorghe Hagi alakulata, és így üldözői – a Dinamo vagy a hétfő este a Giurgui Astra vendégeként 20.30-kor pályára lépő FCSB – már csak akkor előzhetik meg, ha a záró körben megbotlik hazai pályán a Kolozsvári CFR-rel szemben.

A bukarestiek egyébként érdekesen reagáltak az oltyánok hozzáállására, mert amíg korábban a Dinamo vádolta meg azzal őket, hogy félreálltak a Steaua elleni mérkőzésen, most épp a Steaua háborodott fel amiatt, hogy Gigi Mulțescu edző több tartalékos fiatallal kezdte a konstancaiak elleni találkozót. A ProTV-nek nyilatkozó FCSB-tulajdonos,

George Becali szerint a Craiovát ki kellene zárni a ligából,

mert abszurdnak tartja azt a magyarázatot, amely szerint kulcsembereiket akarták kímélni a kupaelődöntőre. „Tíz nappal korábban? Ilyen nincs. Ez egyértelmű helyzet. Még a kispadon sem ültek az alapembereik, hanem valamiféle gyerekek, akik állítólag valamivel jobbak, mint akiket pályára küldtek" – háborgott a piperai üzletember.

A bukaresti „piros-kékek" egyébként a zárófordulóban épp a Craiovát fogadják, amelyik kilenc forduló után 31 ponttal maradt az összetett ötödik helyén, miközben a listavezető Viitorul 41 pontnál tart. A Dinamo 39, az FCSB pedig – hétfői meccse előtt – 38 ponttal áll.