Ingyenes lett a parkolás Gyergyószentmiklóson is

Baricz-Tamás Imola , Kovács Attila 2017. május 01., 23:52

Ideiglenesen felfüggesztették Gyergyószentmiklóson a fizetéses parkolást, a jegyeket kiadó automaták péntek óta nem működnek.

Fotó: Baricz Tamás Imola

A helyi önkormányzat sajtóosztálya közölte: a berendezéseket a parkolókat működtető City Parking Kft. állította le, miután a Hargita megyei prefektúra bíróságon támadta meg a parkolási szabályzatra vonatkozó tanácshatározatot. „A városvezetés azon dolgozik, hogy a kialakult állapotot mielőbb orvosolja” – mutattak rá. Hangsúlyozták:

a szabálytalanul parkoló autók vezetőjét továbbra is megbírságolja a helyi rendőrség. A felfüggesztett automaták a papírpénzt nem veszik el, az érméket viszont elnyelik.

Jó ideje tart már a parkolási mizéria Csíkszeredában, ahol szintén a City Parking Kft. felel a megállóhelyekért. Az ottani tanácshatározat ellen ugyancsak a prefektúra kezdeményezett közigazgatási pert, mivel kifogásolta, hogy az nem tartalmazza a rendőrség véleményezését, holott a hatóság azt állítja, ez nem tartozik a hatáskörébe. A parkolóautomaták többségét körbetekerték fóliával, hogy egyértelmű legyen, ezek nem működnek. Szőke Domokos alpolgármester legutóbb arról számolt be: a prefektustól azt kérték, szervezzen megbeszélést.