Hotelt terveznek a váradi akvaparkhoz

Pap Melinda 2017. május 01., 23:42

Háromcsillagos szállodát építene a nagyváradi önkormányzat a mintegy éve átadott Nymphaea akvapark közelébe, hogy szálláslehetőséget is biztosítson a létesítmény által a városba vonzott turistáknak.

Fotó: nymphaea aquapark

Liviu Andrica, az önkormányzat fennhatósága alá tartozó közterület-fenntartó hatóság igazgatója a Bihon hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy a hotel az akvapark közvetlen közelében, az olimpiai medencék mellett épülne meg, már jóvá is hagyta számukra a területet a helyi tanács. Kifejtette,

háromcsillagos szállodát terveznek, hogy felvehessék a versenyt a közeli luxusszállodákkal. A beruházás 3 millió euróba kerülne, a mintegy száz szobával rendelkező szálloda egy év alatt épülne meg.

A hotelépítést azért tartják szükségesnek, hogy bevételei révén önfenntartóvá válhasson az aquapark. Ugyanakkor egyre több más városból érkező látogató érkezik a váradi élményfürdőbe, így azok elszállásolásáról is gondoskodniuk kell. Az igazgató szerint a szálloda vendégei számára szolgáltatáscsomagokat állítanak össze, így kedvezményesen fürdőzhetnek.

A térség legnagyobb élményfürdőjének számító Nymphaea akvaparkba a felnőtteknek 50 lejbe kerül az egész napos belépő, de a családok és csoportok kedvezményben részesülnek.