Generációk csatája: Joshua kiütötte Klicskót

Hírösszefoglaló 2017. május 01., 23:02

Az IBF-világbajnok brit Anthony Joshua a 11. menetben technikai kiütéssel legyőzte az ukrán Vladimir Klicskót, és így címvédése mellett megszerezte a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoki övét is.

A „generációk csatája” néven emlegetett londoni ökölvívómeccs az elmúlt évek egyik legjobb profi bunyóját hozta, ahol a két bajnok látványos csatát mutatva, felváltva került előnybe. Az ukrán „óriás” később rá is mutatott, nem hitte volna, hogy fiatal ellenfele képes lesz felállni, amikor hatodik menetben padlóra küldte.

Hatalmas tisztelet illeti” – állapította meg sportszerűen Klicsko, aki úgy érzi, hogy teljesítményükkel sokat hozzátettek a sporthoz.

„Nem érzem magam vesztesnek. Ezzel a meccsel mindannyian nyertünk” – fűzte hozzá a pályafutása ötödik vereségét elszenvedő ukrán. Az eddig veretlen Joshua már ki is hívta a vb-címeitől drogbotránya miatt megfosztott honfitársát, Tyson Furyt, aki bár közösségi oldalán „felvette a kesztyűt”, de versenyengedélye még nincs ahhoz, hogy ismét a kötelek közé lépjen.