Kolozsvári győzelmével előnybe került a Sepsi SIC a kosárdöntőben

2017. április 27., 14:10

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 72:68 arányban legyőzte szerda este a Horia Demian-sportcsarnokban a Kolozsvári U-t a női kosárlabda-bajnokság döntőjében.

A címvédő ezzel összesítésben 2-1-re vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban. A vendégcsapat uralta az első három negyedet, és annak ellenére sikerült győznie, hogy az U a meccs végére felzárkózott: 8 perccel a vége előtt a Sepsi még 14 ponttal vezetett, ami az utolsó 96 másodpercre két pontra olvadt (67:65) – számolt be az Agerpres.

A bajnokcsapat legjobbja Tyaunna Dominique Marshall volt 26 ponttal, 4 lepattanóval és 2 gólpasszal. Az U-ból ismét Brittany Janelle Denson (24 pont, 7 lepattanó), és Dajana Butulija (20 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) emelkedett ki teljesítményével. Helyszíni beszámolók szerint a szerdai meccs végén,

amikor a szentgyörgyi drukkerek rázendítettek a székely himnuszra, a hazai szurkolók fanatikusaiból kitörtek az addig elvétve felhangzó magyargyalázó rigmusok.

A negyedik meccsre csütörtökön este 7 órakor kerül sor szintén Kolozsváron. A mérkőzést élőben közvetíti román nyelven a kolozsvári és a marosvásárhelyi közszolgálati rádió, magyar nyelven pedig a kolozsvári és a marosvásárhelyi közszolgálati, illetve a Sepsi Rádió. A mérkőzést a közszolgálati román televízió kolozsvári stúdiója (TVR 3) is közvetíti, és a Sepsi SIC Youtube-csatornáján is követni lehet.