Felülkerekedett a magyar hokisokon a dél-koreai fegyelem

Hírösszefoglaló 2017. április 26., 16:19

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint a dél-koreai csapat fegyelmezettebb volt, és ennek köszönheti a 3-1-es sikert a kijevi divízió I/A világbajnokság harmadik fordulójában. 

A piros-fehér-zöld válogatott második vereségét szenvedte el kedden este, így távolabb került a feljutástól. Korábban a magyarok 5-3-ra verték a házigazda Ukrajnát, majd 3-1-re kikaptak Ausztriától. A dél-koreaiak ellen az első harmadban három emberhátrányt is kivédekezett Magyarország, majd a 24. percben kettős előnyben Kóger Dániel betalált. A dél-koreai válogatott a 36. és a 47. percben is eredményes volt, majd egy kontra után öt perccel a vége előtt alakult ki a végeredmény.

„Egyszerű lenne az ázsiai mentalításra hivatkozni, hogy végig fegyelmezettek voltak, de valójában ez egy remekül felkészített, az edző által nagyon jól vezetett csapat. A dél-koreai sportág fejlesztési program működik, most itt vb-n tapasztalja meg mindenki, és jövőre ez a válogatott az olimpián szerepel majd” – fogalmazott az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Chernomaz. Hozzátette: csapata nem volt ilyen fegyelmezett, 1-1 után nem volt lehetőség a gólszerzésre. „A második bekapott gól után nehézzé vált a helyzetünk, és nem tudtuk megtörni a koreai csapatot” – mondta az MTI szerint Chernomaz.

Három forduló után Dél-Korea 9 ponttal áll, Ausztria 6, Kazahsztán 5, Lengyelország 4, Magyarország pedig 3 pontot gyűjtött, míg Ukrajna eddig nem szerzett pontot. A magyarok a szerdai szünnap után csütörtökön a lengyelekkel találkoznak, pénteken pedig a kazahok ellen zárnak. A kijevi torna első két helyezettje jut fel a 16 csapatos elitbe, és jövőre a dániai vb-n léphet jégre, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be. hírösszefoglaló