Újdonságokkal várják Torockón a „napfelkelőket”

Bede Laura 2017. április 23., 22:43

Színes, új programokkal várja a részvevőket a Fehér megyei Torockón a június 29. és július 2. között, második alkalommal szervezendő Double Rise Fesztivál.

Változatos programokkal várja az érdeklődőket Erdély első összművészeti fesztiválja, a Double Rise, amelyet június 29. és július 2. között szerveznek az Europa Nostra díjas Torockón. Számos együttes a Székelykő lábánál fekvő színpadot választotta erdélyi lemezbemutató koncertjének helyszínéül, a fesztivál keretében mutatja be új albumát a Hiperkarma, a The Biebers, a Mary Popkids.

A rendezvénysorozaton fellép a Quimby, a Csík zenekar, de felejthetetlen koncertélményt nyújthat majd ByAlex és a slepp, a Ladánybene 27, a Palma Hills, a ParnoGraszt, a Buda Folk Band, Szalonna és bandája, valamint sok év után a Kistehén a Double Rise-on tér vissza a fesztiválkörforgásba. A szervezők a rendezvény közösségi oldalán hamarosan bejelentik a további magyarországi, erdélyi és nemzetközi fellépőket.

A Double Rise az új évadban nemcsak az erdélyi és a magyarországi zeneipar legjobbjaival, hanem nemzetközi meghívottakkal is bővíti a koncertkínálatát. Az összművészeti fesztivál szervezőcsapata azon dolgozik, hogy minél kényelmesebb, összkomfortosabb, otthonosabb környezetet biztosítson azoknak is, akik négy napra a rendezvény helyszínére „költöznek”. A fesztivál bejáratánál őrzött parkoló biztosítja az autóval érkezők számára a gondtalan bulizást, ezzel a rendezvény területe is mentesül a forgalomtól.

A napfelkelőknek négy napig otthont adó kemping megfelelő infrastruktúrával és a programokhoz területileg közelebb eső, a nagyszínpadhoz közeli, új helyszínnel szolgáltatja a kényelmet. A lazulás garantált a Napozóban (volt EB-sátor), ahol a hűsítő tó vize mellett koktélbár, beerpong és ismert lemezlovasok felelnek a jó hangulatért. A Hagyományok Háza Folkudvar a nappali tánctanítás és kézműveskedés mellett folkkocsmaként is szolgál. A folkudvarban a zenészeket népzenei mesterkurzussal várják, valamint a zenekaroknak Ferenczi György és a Rackajam kétnapos workshopot tart, amelyre hamarosan elindul a jelentkezés a fesztivál közösségi oldalán.

A szervezők szerint számos nappali program és további új helyszínek biztosítják a fesztivál összművészeti jellegének kiteljesedését. Torockó-udvar, íjászat, irodalom, slam poetry és színházi programok színesítik a koncertek előtti órákat. A Double Rise Fesztiválra a négynapos bérletet 179 lejért, valamint a kempingbérletet 39 lejért lehet megvásárolni.