Díjeső az EMKE-nél

2006. november 28., 00:00
A közösségi önrendelkezés kivívását szorgalmazták. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) idei, 121. évi közgyűlésén Dávid Gyula tiszteletbeli elnök köszöntő beszédében az 1956-os forradalom emléke előtt tisztelgett, a szabadságharc máig aktuális jellemzőjeként a közösségi összefogás érvényesülését emelve ki. A hétvégén a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet épületében zajlott rendezvényen Kötő József, az EMKE elnöke az elmúlt év megvalósításait hangsúlyozta: felépült a pusztinai Csángó Közösségi Ház, valamint a Szilágyság és Máramaros szórványterületein a Magyar Házak, ezen kívül felújították a kolozsvári Szabédi-házat és a sztánai Varjúvárat.
Dáné Tibor Kálmán ügyvezető elnök az egyesület társszervezetekkel közösen megvalósított programjait értékelte sikerként. A közgyűlés nyilatkozatot fogadott el, melyben a közösségi önrendelkezés kivívását szorgalmazzák. A délután további részében kiosztották az EMKE idei díjait, amelyeket értékteremtő és kulturális tevékenységükért az alábbiak vehették át:
Köllő Katalin (Spectator-díj), a Szarkaláb Néptáncegyüttes (Kacsó András-díj), Tőtszegi Tekla (Bányai János-díj), Gábos Dezső (Kun Kocsárd-díj), Fórika Éva (Nagy István-díj), Kovács Levente (Bánffy Miklós-díj), Rappert Gábor (Kovács György-díj), Biluska Annamária (Poór Lili-díj), Bodea György (Szentgyörgyi István-díj), Ujvárossy László (Szolnay Sándor-díj, közösen a Barabás Miklós Céhvel), Kovács Erzsébet (Monoki István-díj), Burus János (Balázs Ferenc-díj), ifj. Pászkány Árpád (Gr. Mikó Imre támogatói díj).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat