Még egy Víkendtelepet terveznek Marosvásárhelyre

Simon Virág 2015. január 26., 17:06

Sportpályák, strand, aquapark, nyári színház, étterem is lesz a tervbe vett, úgynevezett második Víkendtelepen, azaz a marosvásárhelyi Tudor lakótelep szélén létrehozandó új szabadidős központban.

Fotó: Boda L. Gergely

Az erről szóló elképzeléseket már öt évvel ezelőtt bemutatták, de mostanig jegelték a témát. A héten kimozdulhat a holtpontról az ügy, amennyiben az önkormányzat pénzforrásokat különít el a kivitelezés megkezdésére.

A 2010-ben bemutatott Víkendtelep 2 tervét is napirendre tűzték a marosvásárhelyi önkormányzat csütörtöki ülésén. A városháza szabadidős tevékenységekért is felelős szakigazgatójától, Florin Moldovantól megtudtuk: elsősorban a területrendezésre és a sportpályák, parkolók kialakítására szeretnének pénzt kérni a helyi költségvetésből.

Öt éve a városháza beruházási osztályának vezetője, Rodica Fărcăşan számolt be a nagylélegzetű tervekről: a Víkend 2 alapterülete hat hektár lesz, egy nagy és egy gyerekmedencével, egy aquaparkkal és ezer férőhelyes nyári színházzal, focipályával, illetve egy kosár- és két teniszpályával. A tervekben szerepel egy étterem és két elárusítóbódé is, utóbbiak terasszal, valamint négy parkoló, sétány, zöldövezetek.

Claudiu Maior akkor azt nyilatkozta, hogy vagy hitelből, vagy pedig európai uniós pénzalapokból építik meg a létesítményt. „Még idén neki szeretnénk látni a munkálatoknak, hogy jövő nyáron már a Víkend 2 egyes részeit használhassák a lakosok. A beruházás értéke 11 millió euró, az építés a tervek szerint három évig tart majd” – mondta 2010-ben a jelenlegi alpolgármester.

A Tudor lakótelepen, a Dimitrie Cantemir Egyetem épületegyüttese és a Segesvári út közötti lápos terület azóta is parlagon van, a környéken lakók kiskerteket alakítottak itt ki. A városháza szakigazgatója, Florin Moldovan érdeklődésünkre elmondta: mivel a Víkendtelep évről évre zsúfoltabb, szeretnének nekifogni a Víkend 2 tervnek.

„Eddig nem sikerült uniós pénzalapokat megpályázni, így szeretnénk, ha a helyi költségvetésből tudnánk nekifogni. A kolozsvári cégnek a helyi önkormányzat által 2010-ben elfogadott terveit használjuk, s idén elsősorban a területet szeretnénk előkészíteni, sportpályákat és parkolókat kialakítani. Az idei költségvetésből 500 ezer lejt kérnénk erre a célra, jövőre legalább kétszer ennyit. Közben az uniós kiírásokat is figyelemmel követjük, mert nem mondunk le arról, hogy a Víkend 2-t vissza nem térítendő alapokból valósítsuk meg” – nyilatkozta Florin Moldovan.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat